[O2] TUTORIAL - Montaż podświetlenia przestrzeni na nogi
Zwiń
X
-
Zamówiłem zestaw lampek led z Ali wraz z wiązka. Wszystko elegancko zamontowałem i podłączyłem, kodowanie zrobiłem. Lampki się zaświeciły i zonk - zgasły. Vcds wali błędem 00061-oświetlenie przestrzeni na nogi 012 - usterka elektryczna w obwodzie. Po skasowaniu błędu lampki świecą jakieś 4s i gasną. To samo dzieje się jak przekręcę zapłon. Zestaw szmelc i czeka mnie prócie?
Zostaw komentarz:
-
-
mam prośbę- jakby ktoś robił moda i miałchęć zrobić i wrzucić nowe foto byłbym mega wdzięczny :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Tak wiem że po pilocie gasną, ale czy nie ma gdzieś w adaptacjach czasu tego świecenia?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Zainstalowałem footwell lights i teraz mam pytanie, wszystko działa jak trzeba czyli po otwarciu drzwi świecą na 100%, po włączeniu zapłonu gasną, po włączeniu świateł zapalają się z mocą 30% tak w adaptacjach ustawiłem ale czy jest możliwość skrócenia czasu świecenia po otwarciu i zamknięciu drzwi teraz świecą przez 30sekund
W adaptacjach kanał 35 uaktywnia się po zaznaczeniu bit0 w bajcie20, jeżeli jest nie zaznaczony nie ma tego kanału w adaptacjachOstatnio edytowany przez Maly745; 34973.
Zostaw komentarz:
-
-
Próbowałem zrobić tak jak sugerowałeś, ale w dalszym ciągu brak rezultatu - nie pojawiło się dodatkowe menu w MD, a więc nie możliwości regulacji jasności na włączonych światłach i dalej brak dostępu w CE09/Adapt/35.Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisteoretycznie bajt 20 bit 0 i powinno działać
zakoduj jak ma być i odłącz aku potem na 5 minut
Trudno, zostaje tak jak jest czyli lampki świecą przy otwartych drzwiach.
Zostaw komentarz:
-
-
teoretycznie bajt 20 bit 0 i powinno działać
zakoduj jak ma być i odłącz aku potem na 5 minut
Zostaw komentarz:
-
-
Przypomniało mi się, że ja to kodowałem za pomocą VAG Can Pro
bo mój VCDS się wysypał.
Zostaw komentarz:
-
-
Tylko, że u mnie brak tego Bajt 16 / Bit 7Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisI jeszcze to - w bordnetzie aktywujemy Bajt 16 bit 7 wtedy będą nam się świeciły lampki po zapłonie z jasnością ustawianą regulacją.
Wygląda to tak..

Zostaw komentarz:
-
-
Tak było w instrukcji z tego tematu i wydaje mi się, że tak kodowałem. Jednak nie jestem pewien czy to było faktycznie w bordnetzie czy np. w zegarach.Zamieszczone przez mackowski Zobacz wpisAle po co? Jak widać w moim kodowaniu Bajt 00 / Bit 2 to "Auto-Lock active".
U siebie mam zakodowany Bajt 12 / Bit 5 oraz Bajt 20 / Bit 0

Zostaw komentarz:
-
-
I jeszcze to - w bordnetzie aktywujemy Bajt 16 bit 7 wtedy będą nam się świeciły lampki po zapłonie z jasnością ustawianą regulacją.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale po co? Jak widać w moim kodowaniu Bajt 00 / Bit 2 to "Auto-Lock active".Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisTo nasz zakodowane bajt 00 bit 2?
U siebie mam zakodowany Bajt 12 / Bit 5 oraz Bajt 20 / Bit 0

Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, zamontowałem w swojej O2FL oświetlenie footwell. Wszystko zgodnie z instrukcją z forum (chociaż po zmianie serwera, wiele rzeczy i instrukcji zniknęło, nie mówiąc już o zdjęciach..).
Moje kodowanie:
LC Byte 12 / Bit 5
LC Byte 20 / Bit 0
Oświetlenie odpaliło, jednak NIE pojawiło mi się dodatkowe menu na MaxiDot oraz NIE mam dostępu do kanału 35, gdzie mógłbym ustawić jasność oświetlenia podczas jazdy w nocy. Włączałem również w kodowaniu LC Byte 25 / Bit 3, ale nie ma to żadnego wpływu na rozwiązanie tego problemu.
Załączam screeny z całego kodowania CE 09 - czy możecie je sprawdzić i ewentualnie podpowiedzieć co może powodować takie problemy.
Czy robię jakiś błąd z kodowaniem czy coś jest nie tak z moim bordnetzem?
Part 1

Zostaw komentarz:
-
-
Głupoty gadaszZamieszczone przez DJ MŁODY Zobacz wpisbo w piance słabo się trzyma
Mam u siebie na przodzie w piance i siedzą elegancko. Troszkę ciaśniejszy otwór robisz i siedzą jak zaklejone
Zostaw komentarz:
-
-
a zmieniales roMiar zdjec juz w samym poscie?Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpiskurwicy dostaję, zaktualizowałem post pierwszy tutoriala i się rozjebał cały post ze zdjęciami
walczę, nie umiem tego poprawić, szlag mnie trafia na ten skrypt forumowy....
jak wrzucasz w tagach img to lepiej ich nie tylac i nienedytowac posta bo cos sie krzaczy albo wszystko od nowa wgrac na forum bezposrednio.
ja tego tez kie ogarnim czasami. Jak wrzuce. Ztinypic z tagami img to dziala jak edyyuje posta w TT to sie czasami wykrzacza....
nie wiem czy serwer powoli trawi zmiany zrob wszystko w wordzie. I jutro sprobuj wczyscic salego posay na 1 dzien a na nastepny wgraj update moze da rade...
Zostaw komentarz:
-
-
Mas nr do tego? Mi wypadaj ciagleZamieszczone przez krzynolnajlepsze są uchwyty z blaszki - takie jak w bagażniku FL
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zostaw komentarz:
-

Zostaw komentarz: